top of page

Dr. Bachremedies

Een wonderbaarlijke methode van 38 remedies, ontwikkeld met behulp van bloesems, bloemen van struiken, bomen en specifieke bloemsoorten.  Elk van de remedies heeft een harmoniserend effect op één van de specifieke emoties, waardoor niet alleen fysieke en emotionele klachten verminderen, maar ook je levenskwaliteit, je bewustwording en je persoonlijke groei vergroot worden.

In mijn praktijk maak ik je persoonlijke samenstelling.  

"IN geen geval, hoe ernstig ook, bestaat er reden tot wanhoop"                            dr.Edward Bach

Wie was Dr.Edward Bach?

De Dr. Bach Remedies® werden ontdekt en ontwikkeld in de jaren dertig van vorige eeuw door de Engelse, klassiek geschoolde arts Dr. Edward Bach.

Al vanaf zeer jonge leeftijd werd hij gedreven door een zeer groot verlangen om mensen uit hun lijden te verlossen. Hij specialiseerde zich als jonge arts al snel in bacteriologie, immunologie, chirurgie en later ook homeopathie.

Hij werkte dag en nacht.  Zijn licht ging nooit uit...

Ondanks een bloeiende praktijk in Londen, bevredigde de klassieke geneeskunde hem niet meer, omdat het zich enkel bezighield met de ziekte en haar symptomen, en niet met de zieke mens op zich. Hij merkte dat wanneer hij patiënten behandelde in functie van hun emoties, niet alleen hun ongelukkige gevoel verminderde, maar ook hun fysieke klachten verbeterden.

Al heel jong observeerde hij alle soorten lijden van mensen en ontdekte zo 38 emoties waar wij, als mens, mee geconfronteerd worden.  Hij sloot zijn succesvolle praktijk in Londen en ging op zoek in de natuur

Hij was er vast van overtuigd daar de gepaste remedies te zullen vinden.

Hij kon zijn grote droom realiseren: hij ontwikkelde een methode die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar was en die kon dienen als een soort 'huisapotheek'.

De Dr. Bach Remedies® zijn veilig, vrij verkrijgbaar, niet verslavend en kunnen zonder enig probleem gecombineerd worden met om het even welke geneeswijze of medicatie.

Ze worden onder andere ingezet bij:

Stress

Zorgen

Verdriet

Trauma

Gebrek aan zelfvertrouwen

Schuldgevoel

 

Angsten

Slaapstoornissen

Huilbaby

Puberteitsklachten

Communicatiestoornissen

Gedragsproblemen bij kinderen

Als erkend Dr. Bach Remedies® expert zet ik de remedies maar al te graag in en pas ik bij elk bezoek van mijn cliënt, het recept aan aan de noden van het moment. 

 

Ze zijn geschikt voor volwassenen (ook bij zwangerschap), kinderen, babies, dieren en zelfs planten.

Bach Foundation registered practitionar.jpg
Image by Visual Stories || Micheile

ABOUT

bottom of page